Bilde 1 av Bruaåsen 2BBilde 2 av Bruaåsen 2B
Digital salgsoppgave
Bruaåsen 2B

3173 Vear • Tønsberg kommune

Prisantydning

kr 8 390 000

Omkostninger: kr 228 540Totalpris: kr 8 618 540
Arkitekttegnet og innholdsrik enebolig beliggende mot friarealer, med tillatelse til oppføring av ny enebolig i hagen
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
206 m²
Bruksareal (BRA)
243 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
43 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
68 m²
Kommunale avgifter
kr 1 543 / Mnd
Prisantydning
kr 8 390 000
Omkostninger
kr 228 540
Totalpris
kr 8 618 540
Byggeår
2015
Tomt
Eiet tomt 2200 m²
Oppdragsnummer
88240021
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Visninger
Søndag 28. apr.
12:30 - 13:30
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 8 390 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 390 000,-)kr 209 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 8 618 540
Eiendom
Bruaåsen 2B, 3173 Vear

Matrikkel
Gnr. 205 Bnr. 41 i Tønsberg kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 249 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 206 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 43 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 68 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
2015

Tomt
Eiet tomt 2200 m²

Prisantydning
kr 8 390 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 21.03.24
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 18 514,45 pr. år

Eier
Torunn Vedvik Olsen Kristian Olsen

Parkering
Det er meget godt med parkering på egen gårdsplass og i dobbel garasje.

Beliggenhet
Denne funksjonelle boligen er ideelt plassert i en rolig blindvei, omgitt av skog og med fantastiske turområder og lysløype rett utenfor døren. Med Akersvannet kun en liten spasertur unna, tilbyr denne beliggenheten en harmonisk blanding av natur og bekvemmelighet.

Vear er en trivelig plass med gode oppvekstvilkår for barn, som tilbyr en rekke fasiliteter innen gangavstand. Familier vil sette pris på nærheten til både barneskole og ungdomsskole, samt barnehage for de minste. Idrettsentusiaster vil glede seg over tilgangen til utendørs idrettsanlegg og idrettshall, samt en innendørs golfhall og en imponerende 18-hulls golfbane like i nærheten.

Daglige ærend med KIWI dagligvare og et legesenter i nærområdet. For de som ønsker å nyte den naturskjønne kysten, er Rakkevik og Melsomvik bare en kort sykkeltur unna, med moderne båthavner, badestrender, stupetårn og kyststier som inviterer til avslappende dager ved sjøen.

Nærmiljøet er i stadig utvikling, med en ny Joker-butikk som snart åpner og ytterligere bekvemmeligheter. Og for de som søker vinteraktiviteter, ligger Storås skiarena innen rekkevidde, og gir muligheter for morsomme utendørsaktiviteter når snøen legger seg. Det går også lysløype forbi eiendommen.

Tomt
Eiet tomt, 2200 m².
Tomten er pent opparbeidet med noe plenarealer og naturtomt.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Vear barne- og ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområdet.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

ENEBOLIG
Første etasje:
- BRA-i 103 m²: Entré, baderom, vaskerom, teknisk rom/bod, TV-stue og 4 soverom.

Andre etasje:
- BRA-i 103 m²: Stue, kjøkken, gang/kontor, baderom og soverom


GARASJE
- BRA-e 43 kvm: Garasjeplass

TBA 68 kvm delvis overbygget terrasse.

Huseier informerer om at takoverbygg med vinduer og skyvedør på terrassen ikke er omsøkt.
Rekkverket på terrassen er 93 cm, som er 7 cm for lavt
Huseier informerer i tillegg om at TV-stue og soverom 2 og 3 avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys på grunn av terrassen utenfor i 2.etasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 21.03.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Boligen er oppført med plate på mark. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger med stående trekledning. Tak med
saltaksform tekket med takstein. Boligen har slett ytterdør i tre med kodelås fra byggeår. Terrassedør i tre med 3-lags glassfelt, utvendig beslått med
aluminium fra byggeår. Vinduer i 3-lags glass med karmer/rammer av tre, utvendig beslått med aluminium fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet
(luft til vann varmepumpe til vannbåren gulvvarme). Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

Boligen har fått følgende TG3:
Ingen

Boligen har fått følgende TG2:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer):
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Garasje fra 1980:
Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Boligen har en meget god planløsning med store og luftige rom. Første etasjen inneholder blant annet en stor hall med skyvedørsgarderobe med god plass for familien å henge fra seg yttertøy. I hallen er det lekre 60x60 fliser. Videre er det hele 4 soverom i 1. etasje, og en romslig TV-stue som også kan benyttes som ungdomsrom. I tillegg finner man lekkert bad og vaskerom. Det er vannbåren varme i alle oppholdsrommene.

2. etasjen inneholder en egen voksenavdeling, med stort garderoberom og en egen mindre del
hvor det er plass til kontorpult, samt soverom og eget bad med badekar. Stuen har store
vindusflater som slipper inn godt med dagslys, noe som gir en luftig atmosfære. Fra stuen er det
utgang til en stor terrasse med innglasset takoverbygg. Kjøkkenet er et stort rom med en meget
god plass for spisebord. Her har man husets hjerte.


Kjøkken 2.etasje:
Dette stilrene og funksjonelle kjøkkenet, beliggende i andre etasje, er utformet for å imøtekomme både estetiske og praktiske behov. Den moderne kjøkkeninnredningen har slette fronter fra byggeåret, som gir et rent tidløst uttrykk som enkelt kan tilpasses enhver stil.

Benkeplaten i kompositt tilfører et moderne finish til kjøkkenet samtidig som den gir en holdbar og slitesterk overflate for matlaging. Den nedfelte oppvaskkummen med ett-greps armatur gir praktisk funksjonalitet.

Flisene på veggen mellom benkeplate og overskap gir også en enkel å vedlikeholde overflate. Benkeskapsbelysning under overskapene og stikkontakter på veggen sørger for optimal belysning og tilgjengelighet for elektriske apparater.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med moderne apparater for effektiv matlaging, inkludert en nedfelt induksjonstopp med komfyrvakt og ventilator. Integrerte hvitevarer som komfyr og mikrobølgeovn i høyskap, samt kjøleskap og fryseskap samt integrert oppvaskmaskin.

Gulvet er dekket av slitesterk laminat som tåler daglig slitasje og er enkelt å rengjøre, mens veggflatene er behandlet med malte slette flater, og himlingen er malt med en glatt overflate og downlights, for en lys og innbydende atmosfære.

Dette kjøkkenet er ikke bare et funksjonelt arbeidsområde, men et stilfullt og moderne rom som vil være et samlingspunkt for familie og venner med sin store spiseplass.

Bad 2.etasje:
Dette baderommet, som ligger tilknyttet soverommet i andre etasje, er utstyrt med moderne fasiliteter og elegant design.

Det flislagte gulvet, supplert med vannbåren varme, gir en behagelig atmosfære, mens de flislagte veggene skaper et elegant og tidløst uttrykk. Himlingen er malt med en glatt overflate og er utstyrt med downlights, som skaper en lun og innbydende belysning.

Baderomsmøbelet består av et vegghengt servantskap med skuffer, som gir praktisk oppbevaringsplass for toalettsaker. Over servanten finner du en ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, et speilskap som har overlys og stikkontakter på veggen for ekstra bekvemmelighet.

Dusjområdet er utformet med en nedfelt dusjsone i hjørnet, komplett med innfellbare glassdører for enkel tilgang og et elegant utseende. Dusjbatteriet er tilkoblet en veggmontert hånddusj og en forfriskende regndusj.

For de som foretrekker et avslappende bad har badet også badekar, utstyrt med et dusjbatteri tilkoblet hånddusj og tappekran, slik at du kan velge mellom et avslappende bad eller en forfriskende dusj. Toalettet er vegghengt.

Bad 1.etasje:
Baderommet har lekre flisvalg på gulv og vegger, samt varme i gulvet for ekstra komfort

Den vegghengte servantskapet med skuffer gir god lagringsplass, mens den ovenpåliggende servanten har ett-greps armatur. Over servanten finner du et speilskap med overlys.

Dusjen har nedfelt dusjsone i hjørnet, fullt utstyrt med innfellbare glassdører for enkel tilgang. Dusjbatteriet er tilkoblet en veggmontert hånddusj og regndusj.

Toalettet er også vegghengt med en innebygget sisterne.

Vaskerom 1. etasje:
Dette moderne våtrommet i første etasje er utformet for både funksjonalitet og stil. Utstyrt med flislagt gulv med vannbåren varme, gir dette badet en behagelig atmosfære hele året rundt.

Veggflatene er malte slette flater, spesielt behandlet for våtromsforhold med våtromsmaling, som sikrer enkel rengjøring og vedlikehold. Himlingen er også behandlet med samme våtromsmaling for en sammenhengende estetikk.

Vaskerommet er fullt utstyrt med utslagsvask med en ett-greps armatur. I tillegg finner du praktiske tilkoblingspunkter for både vaskemaskin og tørketrommel, noe som gjør dette rommet til et allsidig og praktisk vaskerom.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 10/6-2015 som omhandler enebolig.
Byggetegninger fra selger datert 12/5-2015 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt er plassert på teknisk rom i 1. etasje.
230V 63A hovedsikring.
Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget, og det er ikke påvist feil eller mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært fagmann, og må sees i den sammenheng.

Oppvarming
Det er vannbåren varme i alle rom. Vannbåren varme og tappevann varmes opp av luft til luft varmepumpe.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter A

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 18 514,45 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca x kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 7 870. .
Årlig avgift til Bruaåsen veilag  org nr. 926 995 936 utgjør ca. kr. 3.000.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Water circels med polisenummer: 1266723

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 2 143 637,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 8 145 820,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Boligen har vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.
Teknisk rom i 1. etasje:
Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekran.
Varmtvannsbereder på tilsammen ca. 300 liter fra byggeår.
Fordelerskap for vannbåren gulvvarme.
Luft til vann varmepumpe fra byggeår for oppvarming av tappevann og vannbåren gulvvarme.
Ventilasjonsaggerigat med varmegjenvinner fra byggeår

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Kommuneplan

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Ingen servitutter er tinglyst.
Følgende rettigheter på annen eiendom er tinglyst.

Rettigheter på 3905-205/4
Rettigheter i eiendomsrett
1977/506504-1/91  Bestemmelse om veg  22.09.1977 
rettighetshaver:Knr:3905 Gnr:205 Bnr:41  

Rettigheter på 3905-205/37
Rettigheter i eiendomsrett
2016/514941-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 09.06.2016 
rettighetshaver:Knr:3905 Gnr:205 Bnr:41  
Bestemmelse om vedlikehold
 
Rettigheter på 3905-205/37
Rettigheter i eiendomsrett
2016/514941-2/200  Best. om vann/kloakkledn. 09.06.2016 
rettighetshaver:Knr:3905 Gnr:205 Bnr:41  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Det vil bli tinglyst veirettighet for gnr. 205 bnr. 33.


Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 22.05.2019.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Odel og konsesjon
Fordi eiendommen er over to dekar, forplikter kjøper seg til å undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kontraktsignering.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 8 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 209 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 390 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 210 990,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 600 990,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 618 540,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,95%
Inklusiv mva




Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0021

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bruaåsen 2B
For mer om objektet
Bruaåsen 2B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: