Bilde 1 av Flatheimvegen 27Bilde 2 av Flatheimvegen 27
Digital salgsoppgave • Prosjekt
Flatheimvegen 27

7549 Tanem • Trondheim kommune

Prisantydning i prosjekt

kr 2 800 000 - 6 680 000

Arealer: 40 - 101 m²Antall enheter: 18 (0 solgt)Byggeår: 2024
18 prosjekterte selveierleiligheter m/parkering i p-kjeller | Fin beliggenhet på Tanemsflata med meget gode solforhold
Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveSe alle enheter i prosjektet
Boligtype
Leilighet
Eierform
Selveier
Antall soverom
1 - 3 soverom
Etasje
1 - 2 etg
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
133249000
card-default

Daniel Lanto

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Daniel
card-default

Andreas Forsell Lund

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Andreas

Se alle prosjektenhetene i tabellen lenger ned på siden.

Nøkkelinformasjon
EIE eiendomsmegling har gleden av å presentere Tanem Hage - et spennende boligprosjekt bestående av 18 selveierleiligheter.
Leilighetsprosjektet ligger i barnevennlige omgivelser på Tanem, ca. 4,5 km nordvest for Klæbu i Trondheim kommune. Fra eiendommen er det ca. 20 minutter å kjøre til Trondheim Sentrum. Her bor du landlig til, med kort vei til det meste.

Prosjektet har leiligheter med gode planløsninger og en gjennomgående høy standard. Det vil være muligheter for å gjøre tilvalg.

Tanem Hage har leiligheter som passer de fleste, med størrelser fra 40 kvm til 101 kvm. Prosjektets utforming gjør dette til et godt sted å bo, for både unge og voksne. Sameiet består kun av 18 leiligheter, noe som gir en god bokvalitet. Mindre sameier gir muligheter for økt inkludering og medbestemmelse.

Området kan tilby svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Kort vei fra boligene finner du turstier som tar deg innover i marka. Videre renner Nidelva tvers gjennom kommunen, mellom Tanem og Klæbu sentrum og byr på et godt ørretfiske. Klæbu byr på en rekke tilbud for den som ønsker en aktiv hverdag. Fra eiendommen er det kort vei til lekeplass, kunstgressbane, idrettshall og ridesenter. Golfentusiasten kan legge turen til Klæbu golfklubbs 9-hulls golfbane. Vinterstid er det kort vei til skøytebane og skiløyper på bl.a Langmyra skistadion. Vassfjellet er Trondheimsregionens eneste alpinanlegg og ligger kun ca. 10 min unna med bil.

Det er trygg gåavstand til både barnehagen- og til skolen/ oppvekstsenteret på Tanem.

Alle leilighetene har parkeringsplass og sportsbod i kjeller; og det er mulighet til å kjøpe ekstra parkeringsplass.

Verdt å merke seg:
- 18 flotte og moderne selveierleiligheter, fordelt på tre bygg på to etasjer
- Leiligheter fra 40 til 101 kvm, med 1 - 3 soverom
- Parkeringsplasser og sportsbod i kjeller
- Heis
- Flotte fellesareal og uteområder
- Gode solforhold
- Planlagt ferdigstillelse 1. kvartal 2026
- Muligheter for å gjøre tilvalg
- Barnevennlig område
- Området er under utvikling. Det bygges ny tunell og veg, som vil avlaste trafikk i området
- Se vår hjemmeside Tanemhage.no

Hovedoppdragsnummer
133-24-9000

Eiendom
Flatheimvegen 27, 7549 Tanem

Matrikkel
Gnr. 539 Bnr. 214 og Gnr. 539 Bnr. 7 i Trondheim kommune

Nåværende tomtebetegnelse på hele området er Gnr. 539 Bnr. 214 og Gnr. 539 Bnr. 7 i Trondheim kommune. Endelig gnr/bnr er ikke fastsatt. Eiendommen skal sammenslås på et  senere tidspunkt. Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert. Eiendommen vil få eiet tomt. Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt.

Boligtype
Leilighet

Eierform
Selveier

Ferdigstillelse
Ferdigstillelse er foreløpig estimert til mars/april 2026.

Leilighetene planlegges ferdigstilt 2. kvartal 2026. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha leiligheten klar for overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. Dersom igangsettingstillatelse gis på et senere tidspunkt enn forutsatt vil det kunne føre til en tilsvarende utsettelse av overtagelsestidspunktet.

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Daniel Lanto

Selger/Utbygger
Valbo as v. Bård Valberg

Hjemmelshaver
Valbo as v. Bård Valberg

Priser fra - til
Priser fra 2 800 000 - til 6 680 000

Arealer
Bruksareal: 40 kvm - 101 kvm

Fellesutgifter
Megler har mottatt et estimat over fellesutgifter fra TOBB eiendomsforvaltning. Se vedlagte dokument.

Felleskostnader skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer m.m.

Foreløpig estimat angir felleskostnader fra kr 1 410,- per måned, til kr 2 418,- per måned.

Eiendomsskatt
Disse er ikke fastsatt da boligene ikke er bygget. Trondheim kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette.

Kommunale avgifter
Disse er ikke fastsatt da boligene ikke er bygget. Trondheim kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette.

Energimerke
Alle nye boliger skal energimerkes. Energimerking utføres av selger. Energimerkingen må foreligge for å få utstedt ferdigattest

Beskrivelse
Det er planlagt totalt 18 leiligheter fordelt på 3 bygg, Byggene strekker seg over to etasjer og har i tillegg parkeringskjeller, hvor også sportsboder og sykkelparkering befinner seg. Det er planlagt heis i bygget.

Innhold
Leilighetene har god variasjon og prosjektet byr på gjennomførte, gode planløsninger.

Bygg med adresse 27 består av 4 store leiligheter, på henholdsvis 101 - 101 kvm. Disse har romslige entréer, gang, tre soverom stor stue i åpen løsning mot kjøkken, baderom og vaskerom. I første etasje er det markterrasse, i andre er det planlagt balkong. Alle de fire leilighetene har endebeliggenhet; og derfor tre vegger med lysinnslipp.

Bygg med adresse 29 består av 8 leiligheter i varierende størrelse. Disse er fra 71 til 89 kvm. Her ser man også gjennomtenkte planløsninger; og det er 2 -3 soverom i alle leilighetene. I første etasje er det markterrasse, foruten endeleilighet mot Flatheimvegen (sør-øst) - denne og de i etasjen over har balkong. Stuen er i åpen løsning mot kjøkkenet. Noen av leilighetene har vaskerom og bad, noen har kun baderom. Enkelte leiligheter byr på walk-in-closet.

Bygg med adresse 31 består av 6 leiligheter. Disse er fra 40 til 70 kvm og har 1-3 soverom. Leilighetene i første etasje har markterrasse; leilighetene i andre har balkonger. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken.

Se plantegninger for nærmere beskrivelser.

Beliggenhet
Leilighetsprosjektet ligger i barnevennlige omgivelser på Tanem, ca. 4,5 km nordvest for Klæbu i Trondheim kommune. Beliggenheten er landlig til tross for kun ca. 10 min kjøring til City Syd og ca. 20 min kjøring til Trondheim sentrum.

Det er kort gangavstand til Tanem oppvekstsenter med barnehage, klasser fra 1. - 7. trinn og SFO. Videre er det 2,5 kilometer til Klæbu ungdomsskole og 13,2 kilometer til Tiller videregående skole. Det er gode bussforbindelser til Tiller/Trondheim.

Klæbu byr på en rekke tilbud for den som ønsker en aktiv fritid. Fra eiendommen er det kort vei til lekeplass, kunstgressbane, idrettshall og ridesenter. Golfentusiasten kan legge turen til Klæbu golfklubbs 9-hulls golfbane. Vinterstid er det kort vei til skøytebane og skiløyper. Vassfjellet er Trondheimsregionens eneste alpinanlegg og ligger kun ca. 10 min unna med bil.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder. I kort gangavstand fra boligen er det turstier som tar deg innover i marka. Videre renner Nidelva tvers gjennom kommunen, mellom Tanem og Klæbu sentrum og byr på et godt ørretfiske.

Extra Klæbu, Bunnpris Klæbu og Rema 1000 Sandmoen er nærmeste dagligvarebutikker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har City Syd og Tillertorget et rikt og variert utvalg, kun ca. 10 minutter fra leiligheten.

Tomt
Tomten er fellesareal i eierseksjonssameiet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle seksjonseiere.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Leveransebeskrivelse
Stue
Gulv: 3-stavs parkett. Gulvlister        

Vegger: Gips, sparklet, malt overflate. Dører, vinduer, foringer og listverk i hvit utførelse Vinduer er uten listverk. Vegger med betong er behandlet eller malt.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Uten taklister. Betongtak males hvit, betong-fuger mellom elementer blir synlig

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse. Kjøper besørger og bekoster tilgang til kabelleverandør/NTE.

Ventilasjon:
Ventiler i tak eller vegg(kanaler). Balansert anlegg. Se ellers leverandørens egen beskrivelse

Annet:
Varme i gulv

Kjøkken
Gulv: 3-stavs parkett. Gulvlister        

Vegger: Gips, sparklet, malt overflate. Dører, vinduer, foringer og listverk i hvit utførelse Vinduer er uten listverk. Vegger med betong er behandlet eller malt.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Uten taklister. Betongtak males hvit, betong-fuger mellom elementer blir synlig

Elektro:
Ihht. til NEK 400.
Se ellers egen beskrivelse.

Sanitær:
Se egen beskrivelse.

Ventilasjon:
Ventiler i tak eller vegg(kanaler). Balansert anlegg. Se ellers leverandørens egen beskrivelse. Kjøkkenvifte, se egen beskrivelse fra leverandør.

Annet:
Integrerte hvitevarer. Se ellers egen beskrivelse og kjøkkentegning fra leverandør. Malt under overskap
Ventilasjon monteres i kjøkkenskap eller bod.

Gang
Gulv:
3-stavs parkett. Gulvlister.

Vegger:
Gips, sparklet, malt overflate. Dører, foringer og listverk i hvit utførelse.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Uten taklister

Elektro:
Ihht. til NEK 400.
Se ellers egen beskrivelse.

Soverom
Gulv:
3-stavs parkett. Gulvlister.

Vegger:
Gips, sparklet, malt overflate. Dører, vinduer, foringer og listverk i hvit utførelse Vinduer er uten listverk. Vegger med betong er behandlet eller malt.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Uten taklister. Betongtak males hvit, betong-fuger mellom elementer blir synlig.

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse.

Ventilasjon:
Ventiler i tak eller vegg(kanaler). Balansert anlegg. Se ellers leverandørens egen beskrivelse.

Baderom
Gulv:
Keramisk flis.

Vegger:
Keramisk flis. Dører, foringer og listverk i hvit utførelse.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Uten taklister og malt.

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse.

Sanitær:
Se egen beskrivelse.

Ventilasjon:
Ventiler i tak eller vegg(kanaler). Balansert anlegg. Se ellers leverandørens egen beskrivelse.

Annet:
Se egen tegning for baderoms innredning fra leverandør. Downlight i tak. Varme i gulv.

Balkong
Gulv:
Se leverandørens beskrivelse.

Vegger:
Se leverandørens beskrivelse.

Tak:
Se leverandørens beskrivelse.

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse.

Garderobe | Walk-in-closet
Gulv:
3-stavs parkett. Gulvlister.

Vegger:
Gips, sparklet, malt overflate. Dører, vinduer, foringer og listverk i hvit utførelse Vinduer er uten listverk. Vegger med betong er behandlet eller malt.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Uten taklister. Betongtak males hvit, betong-fuger mellom elementer blir synlig

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse.

Annet:
Gjelder noen leiligheter.

Vaskerom
Gulv:
Keramisk flis.

Vegger:
Baderomsplater.

Tak:
Gips, sparklet og malt. Taklister.

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse.

Sanitær:
Se egen beskrivelse.

Annet:
Gjelder noen leiligheter.

Parkeringskjeller
Gulv:
Betong.

Vegger:
Uisolert uten innv. kledning.

Tak:
Betong.

Elektro:
Ihht. til NEK 400. Se ellers egen beskrivelse.

Fellesareal
Gulv:
Keramisk flis.

Vegger:
Vegger med betong er behandlet eller malt.

Formuesverdi
Formuesverdi for denne eiendommen foreligger ikke ettersom boligen er nyoppført. Utgjør normalt 25% av boligens verdi for primærbolig, og 80% av boligens verdi for sekundærbolig (for ligningsåret 2016).

Boder
Det medfølger én sportsbod pr. leilighet. Bodene ligger i tilknytning til parkeringsområdet. Bodene vil tinglyses som tilleggsareal til seksjonene.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen får adkomst via offentlig veg. Det vil bli innkjøring fra Flatheimvegen. Eiendommen blir tilknyttet kommunalt ledningsnett, via private stikkledninger. Sameiet blir selv ansvarlig for private stikkledninger.

Odel / Konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Det er gitt rammetillatelse for etablering av leilighetsbygg med 18 boenheter samt tillatelse til riving av eksisterende enebolig 24.11.2023.

Eiendommen er regulert til bolig, fortau, gangveg/gangareal/gågate m.m.

Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon. Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil 2G. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Kopi av grunnbok med servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler. Disse er medtatt i standard kjøpekontrakt som et vedlegg til denne nøkkelinformasjonen.

Sameiet
Det vil bli opprettet eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 16. juni 2017 nr. 65.

Selger har på vegne av eierseksjonssameiet, inngått bindende forretningsføreravtale vedrørende løpende forvaltning, stifting, utarbeidelse av budsjett og vedtekter med TOBB eiendomsforvaltning. Selger har rett til å inngå avtaler på vegne av eierseksjonssameiet før overtagelse (bl.a. strømleverandør, vaktmestertjenester, vedlikehold av tekniske installasjoner og valg av signaloperatør for kabel-tv og data.).

Fremtidig eier plikter å være medlem av eierseksjonssameiet. Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. Eneretten omfatter også balkong/terrasse og/eller privat uteareal. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.

Det gjøres oppmerksom på at sameiet i sine vedtekter må sikre at parkeringsplasser som i vedtak etter plan- og bygningsloven er krevet opparbeidet til bruk av personer med nedsatt funksjonsevne, gjøres tilgjengelige for disse. Dette kan sikres ved at det i vedtektene inntas en "bytterett " eller lignende ordning. En seksjonseier med nedsatt funksjonsevne som disponerer en parkeringsplass i sameiet, kan kreve at styret pålegger en seksjonseier uten behov for en tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. En slik bytterett ell. vil gjelde uavhengig av eierforhold til parkeringsplassene.

Selger forbeholder seg retten til fritt å omsette eventuelle ekstra parkeringsplasser. Det er ikke avgjort hvordan rettighetene til parkeringsplass og boder skal sikres. Organiseringen vil enten fremgå av vedtektene og/ eller annen dokumentasjon og/eller ved tinglysning av rettighetene, og alternativt fremgå av seksjoneringsbegjæringen. For øvrig gjelder lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Det vil bli avhold konstituerende sameiermøte der det velges et styre som vil representere sameiet.

Stipulert overtagelse
Det er forventet byggestart så snart selgers forbehold for igangsetting er avklart. Disse forbeholdene skal være avklart senest innen 01.03.2025. Prosjektet er beregnet ferdigstilt 15 mnd. etter at selgers forbehold er frafalt. Dette gjelder uavhengig av om forbeholdene er innfridd eller ikke.

Forventet ferdigstillelse er 2. kvartal 2026. Dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindene og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Selv om selger har varslet en endelig overtakelsesdato kan selger fremskynde overtakelsen i inntil 3 mnd. Selger skal i så fall varsle en slik fremskyndet overtakelse minimum 4 uker før det nye overtakelsestidspunktet. Varsel skal gis skriftlig. Dersom selger benytter seg av retten til å fremskynde overtakelsestidspunktet, vil det nye overtakelsestidspunktet være endelig og dagmulktsutløsende, jfr. bustadoppføringslova §18.

I tillegg til å gi melding jf. ovenfor, skal selger med minimum 7 dagers skriftlig varsel innkalle kjøper til overtakelsesforretning jf. bustadoppføringslova § 15.

Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, da det er ulovlig å ta boligen i bruk uten at det foreligger enten midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Kjøper har ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør uten at ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger.

Kjøper er kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtagelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse, og altså før det foreligger ferdigattest fra Trondheim kommune. Selger har krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, selv om overtakelse skjer mot midlertidig brukstillatelse.

Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, er selger forpliktet til å fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før midlertidig brukstillatelse er utløpt på tid. Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse vil eiendomsmegler bistå partene med å etablere sikkerhet for kjøpernes krav på ferdigstillelse og ferdigattest, f.eks. ved tilbakehold eller ved at selger avgir garanti.

Kjøper kan ikke å nekte å overta selv om fradeling/hjemmelsovergang ikke er gjennomført: Oppgjøret vil i tråd med eiendomsmeglingsloven § 6-9 bli stående på eiendomsmeglers klientkonto inntil kjøper har fått rettsvern eller det er stilt garanti i hht. Bustadoppføringslova § 47.

Før overtakelse vil det bli gjennomført en førbefaring der boligen blir gjennomgått/ befart samtidig som boligens drift instruks/ FDV-mappe blir utlevert/gjennomgått. Påpekte og aksepterte mangler skal utbedres innen rimelig tid. Før utlevering av nøkler kan finne sted, skal det dokumenteres at alle innbetalinger inkludert eventuelle tilleggsleveranser er innbetalt som avtalt.

Boligen overleveres ryddet og støvsugd, men ikke utvasket ("byggrengjort").

Ved overtakelse kan det gjenstå mindre utvendige og/eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Gjennomgang og kontroll av fellesarealer vil bli gjennomført med styre i sameiet etter overtakelse av boligene. Kjøper aksepterer at styre i sameiet representerer alle seksjonseierne ved gjennomgang av fellesarealene. Overtakelse av boligene kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt. Hvis deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokoll. Det gjøres oppmerksom på at leveransebeskrivelsen/utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert, og at endringer vil kunne forekomme.

Dersom det avdekkes mangler ved boligen eller fellesarealene på overtakelsestidspunktet, kan kjøper velge å holde tilbake deler av kjøpesummen som sikkerhet for krav mot selger som følge av manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene. Tilbakehold skal protokollføres på overtakelsesprotokollen eller på annen måte skriftlig varsles eiendomsmegler og selger før hjemmelsovergang.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Øvrige bestemmelser om utleie vil reguleres av sameiets vedtekter, når disse er opprettet.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig. For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Fast pris gir forutsigbarhet
Ofte er prisene faste og du vet på forhånd hva boligen koster. Forutsigbarhet i kjøpsprosessen er noe mange setter stor pris på.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt..

Økonomi
TOBB eiendomsforvaltning har utarbeidet et driftsbudsjett for sameiet, som også inkluderer et foreløpig estimat av felleskostnadene. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, osv. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Det tas forbehold om at endelige kostnader kan avvike fra de stipulerte kostnadene i det foreløpige budsjettet.

Startkapital på kr 10 000,- pr seksjon betales inn sammen med kjøpesum, før overtagelse.

Se vedlegg i salgsoppgaven.

Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader, stiftelsesomkostninger og startkapital på usolgte enheter.

Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall eierseksjoner, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget.

Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligselskapet.

Stipulering av budsjett samt stifting av sameiet anses ikke som eiendomsmegling og omfattes dermed ikke av den sikkerhetsstillelse/ansvarsforsikring som gjelder i eiendomsmeglingsloven.

Annet
Ansvar og samtlige kostnader ved fellesarealet, herunder kostnadene til drift og vedlikehold, fordeles forholdsmessig på de bruksberettigede. Det vil bli etablert arealer for sykkelparkering både utomhus og innendørs (parkeringskjeller).

I tilknytning til prosjektet etableres det en støyskjerm langs Brøttemsvegen. Det skal tinglyses en heftelse på prosjektets eiendom om at sameiet er ansvarlig for vedlikehold av støyskjermen på begge sider av skjermen.

Det vil bli pliktig medlemskap i Tanem velforening.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende tinglyste heftelser følger eiendommen:
1935/900183-1/66  Bestemmelse om gjerde  
19.11.1935 
 
1956/4899-1/66  Skjønn  
30.07.1956 
Elektriske kraftlinjer
 962/905123-1/66  Elektriske kraftlinjer  
24.10.1962 

2015/1163675-1/200  Best. om adkomstrett  
11.12.2015 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:539 Bnr:7  
gjelder også fremtidig fradelte parseller.
Med flere bestemmelser

Det gjøres oppmerksom på at kan bli tinglyst nødvendige erklæringer og/eller heftelser i forbindelse med gjennomføringen av prosjektet. Det gjøres videre oppmerksom på at dersom offentlige myndigheter krever det, kan det ble tinglyst rådighetsinnskrenkninger. Kjøper kan ikke motsette seg dette og slik tinglysning som nevnt gir ikke grunnlag for prisavslag eller erstatning.

Kjøpers bank vil få prioritet etter slike heftelser og servitutter.


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
I tillegg til fastsatt kjøpesum, vil det tilkomme omkostninger;

- Dokumentavgift på 2,5 % av tomteverdi - Kr 11 806,- per leilighet.

- Oppstartskapital til sameie - Kr 10 000,- per leilighet.

- Etableringskostnader til TOBB - Kr 2 500,- per leilighet.

- Panteattest (kjøper) - Kr 200,-

- Tingl.gebyr pantedokument - Kr 500,-

- Tingl. gebyr skjøte - Kr 500,-




Omkostninger totalt Kr 25 506,-.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av avbestillingen.

Garantier
Garanti etter buofl. § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse, men selger har tatt forbehold om at salg av 60 % av salgsverdien målt i kroner må selges.

Garanti etter buofl. § 12 stilles ved bortfall av forbehold, men senest ved igangsettelse av byggearbeidene.

Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Selgers forbehold
Selger tar følgende forbehold med tanke på igangsetting av prosjektet:

Tilstrekkelig salg (60 % av salgsverdien målt i kroner)
Igangsettingstillatelse gitt fra Plan og bygningsetaten, Trondheim kommune

Disse forbeholdene skal være avklart senest innen 01.03.2025. Selger kan selv velge å igangsette bygging på et lavere forhåndssalg.

Det tas følgende forbehold med tanke på gjennomføring av prosjektet:
Det kan bli endringer som følge av prosjektering, videre bearbeiding og detaljering av prosjektet ved arkitekt og rådgivere.
Det kan bli endringer som følge av krav fra offentlige instanser
Selger kan inngå bindende avtaler på vegne av sameiet for å forestå driften av sameiet første driftsåret. Det vil være mulig for sameiet etter at det er stiftet å tre ut av disse avtalene på normale vilkår.
Selgeren forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av utomhus arealer.
Selger forbeholder seg retten til å bestemme material- og fargevalg på bygningsfasader og innvendige og utvendige fellesarealer.
Det tas forbehold om at salgsoppgave del 1 med oversikt over leilighetstyper ikke viser den enkelte leilighet. Den enkelte leilighet er vist i etasjeplaner for det enkelte huset. Der det er avvik mellom leilighetstype og etasjeplaner er det etasjeplaner som gjelder.

Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte seksjoner og parkeringsplasser/boder samt retten til å leie ut usolgte seksjoner.

Viktig informasjon
Alle opplysninger i dette prospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige.

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper kan ikke uten selgers skriftlige samtykke videreselge (transportere) kjøpekontrakten eller selge boligen videre før hjemmel er overført. Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg. Ved videresalg (transport) av kontraktsposisjon påløper transportgebyr på kr 25 000,-.

Tilvalg
Adgang til tilvalg eller endringer begrenset opp til 15% av kontraktsverdien ihht. Bustadoppføringslova §9. Slike tilvalg leveres mot pristillegg.

Tilvalg må bestilles ift. oppsatt produksjon, og mulighetene begrenses etter hvert som produksjonen igangsettes. Det vil bli satt opp egne tilvalgsmøter for kjøperne. Alle tilvalgsavtaler avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/ underleverandør.

Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv. Dersom selger krever tilvalgskostnadene utbetalt før hjemmelsovergang, skal det stilles §47 garanti ihht. bustadoppføringslova direkte ovenfor kjøper.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse.

Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse.

Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Arealangivelser
Prislister er angitt i ca. bruksareal BRA (salgbart areal BRA-S) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og innvendige vegger, men ikke medregnet yttervegger og vegger mot andre bruksenheter.

Budgivning
Faste priser. Se egne dokumenter for prisliste og kjøpsbekreftelse. Selger/megler kan fritt endre prisliste uten varsel. Det er til enhver tid den siste versjonen som er gjeldene.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
133-24-9000

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

For å gi bud må du gå inn på en enhet i prosjektet. Du kan se alle enhetene tilgjengelig ved å gå til og åpne prosjektenheter og klikke deg videre inn på den enheten du ønsker å legge inn bud på.

Har du spørsmål rundt budgivningen er det bare å kontakte megler.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Boliger i prosjektet

EnhetsnrRomEtasjeStørrelseTotalprisStatus
Bilde 3 av Flatheimvegen 27
For mer om objektet
Flatheimvegen 27

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: