Bilde 1 av Turbinveien 1Bilde 2 av Turbinveien 1
Digital salgsoppgave
Turbinveien 1

0195 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 3 940 000

Fellesgjeld: kr 1 153 363Omkostninger: kr 17 731Totalpris: kr 5 111 094
Fantastisk toppleilighet med 58 kvm takterrasse - Svært delikat standard - Garasje m lader - Alt* ink i felleskost
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
1
Antall soverom
1 soverom
Etasje
8
Internt bruksareal (BRA-i)
43 m²
Bruksareal (BRA)
48 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
58 m²
Fellesutgifter
kr 9 788 / Mnd
Prisantydning
kr 3 940 000
Omkostninger
kr 17 731
Fellesgjeld
kr 1 153 363
Totalpris
kr 5 111 094
Fellesformue
kr 11 165
Byggeår
2009
Tomt
Fellestomt 4040 m²
Oppdragsnummer
15240023
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 940 000,-
Fellesgjeldkr 1 153 363,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 981,-
Pantattest kjøperkr 500,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 5 111 094
Eiendom
Turbinveien 1, 0195 Oslo, Etasje: 8

Matrikkel
Andelsnr. 177 Orgnr. 994483781 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 48 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 43 kvm

Følgende rom er inkludert i internt bruksareal:
Entré, stue/ kjøkken, bad, soverom og garderobe

- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 58 kvm

Areal
Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 48 kvm, BRA-i: 43 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 58 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2009

Tomt
Fellestomt 4040 kvm

Prisantydning
3 940 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport er avholdt av Glenn-Erik Larsen, datert 25.04.24.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 1 153 363,- pr. pr. 01.04.24
Andel fellesformue: kr. 11 165,- pr. pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 940 000,- (Prisantydning)
kr 1 153 363,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 093 363,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 481,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 102 844,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 111 094,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 9 788,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Totale felleskostnader pr. mnd. tilsvarer kr 9.788,- og fordelt på følgende måte:
- Kapitalkost. lån 1 HUS301 5.390,-
- Felleskostnader 2.546,-
- A konto oppvarming/varmtvann 1.021,-
- Oppvarming 304,-
- Garasje 177,-
- Strøm el-bil 350,-

Det er forventet at fellesutgiftene skal øke med 127,- i juli 2024, dette er grunnet en økning i en post i felleskostnadene.

Det er mulighet til å betale inn fellesgjelden for denne leiligheten (IN-ordning). Fellesgjelden kan innbetales to ganger i året, ved låneforfall 01.04 og 01,10.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer akonto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr. år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Nicolay Anthony R Lileng

Beskrivelse
Leiligheten holder en gjennomgående høy standard og har fått en real oppgradering de siste årene. I 2021 ble det lagt nytt laminatgulv i alle rom, og alle veggflater ble malt i behagelige toner. Kjøkken ble totalrenovert med lekker innredning fra Ikea og baderom ble fornyet med flis på flis og ny innredning. El-anlegg ble oppgradert med diverse punkter på kjøkken og bad samt lys i alle tak. Dokumentasjon på det elektriske foreligger. Planløsningen er svært praktisk og alle rommene er av god størrelse. Takhøyden er målt opp 2,71m som sammen med vindusflater fra tre sider bidrar til å skape en god romfølelse. Ikke minst har leiligheten en fantastisk takterrasse på hele 58 kvm - denne kommer vi tilbake til. Her kan man virkelig trives!

Entré
Velkommen inn! Det gode inntrykket starter allerede når man kommer inn. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Entreen er romslig og har et gjennomgående lys som strømmer inn fra begge sider av leiligheten. Det er montert calling-anlegg.

Stue og kjøkken
Dette er et godt rom å være i: Mye lys og luft som skaper en god atmosfære. Stuen er det naturlige oppholdsrommet hvor det er god plass til en hyggelig sofagruppe, salongbord, TV-benk og spisebord. Det er alternativt plass til et større spisebord som er perfekt når familie og venner kommer på besøk. Det er store vindusflater fra hele tre sider som slipper inn godt med dagslys. Det er flott utsyn over ærverdige Vålerenga Kirke, og mot Ekebergsåsen på andre siden. Leiligheten ligger i byggets toppetasje, så du slipper dermed innsyn fra nysgjerrige naboer. Her er det verdt å nevne at både oppvarming, varmtvann og strøm er inkludert i månedlige felleskostnader. Dette gir forutsigbare utgifter i tiden fremover.

Det ville vært unaturlig å snakke om stuen uten å nevne kjøkken, for disse rommene henger sammen. Leiligheten har et meget innbydende og delikat kjøkken fra Ikea. Kjøkkenet ble totalrenovert i 2021 med ny innredning bestående av grå grepsfrie fronter, laminert benkeplate og integrerte hvitevarer. Hvitevarer består av komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Alle hvitevarer medfølger salget. Det er lekre fliser over benkeplate, mekanisk avtrekk over platetopp og montert Waterguard i benkeskap. Her har du svært god skap- og lagringsplass, samt plass til hyggelig spisebord. I forbindelse med renovering av nytt kjøkken ble det også lagt opp nye el-kurser. Dokumentasjon foreligger.

Takterrasse
Både vår, sommer og høst får leiligheten et ekstra oppholdsrom på hele 58 m² på leilighetens fantastiske takterrasse. Terrassen er den perfekte plassen for å samle venner på herlige sommerdager- og kvelder, og det er godt med plass til å innrede i flere soner. Det er tillatt med elektrisk grill og gassgrill. Det er ellers flott utsyn mot ærverdige Vålerenga Kirke i nord, og opp mot Ekebergåsen i øst.

Soverom
Soverommet er av svært god størrelse og er innredet med dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt to lekre skyvedørsgarderober fra Garderobemannen. Med andre ord, godt med oppbevaring!

Bad
Badet er opprinnelig fra byggeår i 2009, og ble oppgradert i 2021 med flis på flis og ny, lekker innredning. Det er valgt lyse og moderne fliser, og mindre hexagon-fliser i dusjsonen som en fin kontrast. Det er innfellbare dusjdører i glass med svarte detaljer, rainfalldusj, vegghengt toalett, benkeplate med innfelt servant og flislimt speil. Det er ellers rikelig med oppbevaring i skuffeinnredning og skap over benkeplate. Vaskemaskinen er skjult i det ene skapet, og benkeplaten er derfor ekstra dyp for å sørge for en sømløs løsning. Vaskemaskin medfølger ikke.

Bod
Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5m².

Parkering
Det medfølger garasjeplass nr. 55 i felles anlegg med tilhørende elbil-lader på plassen. Administrasjonsgebyr vil komme i tillegg. Garasjeplassen er omsettelig.

Beliggenhet
Området byr på et levende og godt bomiljø med mange tilbud. Kværnerbyen er en helt ny bydel sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. Kværnerbyen ligger rolig og tilbaketrukket til mellom Vålerenga i nord og Ekebergåsen i syd. Området var tidligere industriområde som er forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Uteområdene har parkmessig preg, og Alnaelven er i dag  gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. I Kværnerbyen er det en stor KIWI-butikk til glede for beboerne, som kommer godt med i en hektisk hverdag. Åpent Bakeri kan friste med en levende og lun møteplass, med deilig håndverksbakst, kaffe fra eget brenneri og frokost - og lunsjmat fra dyktige kokker. Det er servering både inne og ute med utsyn mot vannspeilet og Kværnerhallen.
 
En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i gangavstand, bl.a. Klosterenga kulturpark, Sørenga bad, Middelalderparken, Tøyenparken med Tøyenbadet, Ekebergparken og Botanisk hage.
 
Det er laget gangvei over til Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker.
Her følger også turstier langs Alnaelva, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Langs Alnvaenva finner du også det nye tilskuddet til bydelen, Kruttverket. Kruttverket er et nyåpnet kulturhus, i bydel Gamle Oslo, med tilbud om det meste fra A-Å. Om du så vil få med deg et arrangement, bare ta deg en kaffe, en øl i kjelleren eller litt hygge med gode venner, kan dette være et fint sted å kunne krysse av på bucket-lista.
 
I Kværnerbyen bor man med gangavstand - og en enda kortere sykkelavstand - til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet på vei ned mot nye spennende Bjørvika. I Middelalderparken er det i tillegg til det eksisterende vannspeilet blitt opparbeidet en egen badestrand mot fjorden. Middelalderparken, hvor du finner historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer.
Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger og friområder.
 
I 2015 ble Sørenga Sjøbad ferdigstilt. Helt på tuppen av Sørenga er det lagt både sand og bryggekant for de som ønsker en dukkert i Oslofjorden. Langs brygga er det flere restauranter, uteserveringer og take-away steder.

Bebyggelse
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Tomt
Fellestomt, 4040 kvm

Adkomst
Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

Offentlig kommunikasjon
Kværnerbyen er det lettvint å komme seg til og fra alt du ønsker å bruke storbyen til. 32-bussen har endestasjon på torget i Kværnerbyen og tar deg til Bjørvika og Oslo sentrum på fem minutter. Avgang hvert kvarter. Kort gange fra leiligheten finner man buss i Konows gate og både buss og trikk i Dronning Eufemias gate. Fra Kværner går buss 34, 70 og 74 som tar deg til sentrum. På Galgeberg går 20-bussen til Torshov og Majorstuen, og her finner du også 37-bussen som tar deg til sentrum eller til Helsfyr.

Byggemåte
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK:

Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Adkomst til Terrasse fra stue, med gulvareal på ca.58 m². Gulvet er belagt med terrassebord på støpt betongdekke. Det er plassert en egen oppbevaringsbod på terrassen.
Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde på rekkverk er målt til 1.17m. Høyde på rekkverk ved balkonger, skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Ref: Veiledning om tekniske krav til byggverk § 12-17.
Konsekvens/tiltak
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Kostnadsestimat: ingen umiddelbar kostnad.

Blokken fremstår med yttervegger i teglstein konstruksjon. Leilighetens etasjeskillere i betong. Yttertak i flat konstruksjon, antatt tekket med papp og beslag.

Se vedlagte takstrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Primærrom
Primærrom: 42 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 48 kvm

Boder
I tillegg til leilighetens arealer disponerer boligen 1 bod: Kjellerbod på ca. 5 m².

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk for Turbinveien 1 datert 05.03.2010.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet ved fjernvarme via radiatorer og med varmekabler på baderom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 9 788,- pr.mnd.
Nedbetaling av fellesgjeld, oppvarming, varmtvann, strøm el-bil, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader og innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HUS301-1150889210
Type: Annuitet
Restsaldo: 233.387.619,-
Restløpetid: 36 år og 8 mnd
Terminer pr år: 4
Type rente: Flytende
Rente (per 09.08.23): 3,09%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2023 var til sammen kr 17 581 356,- og driftskostnadene i 2023 var til sammen kr 5 376 389,-. Årets resultat på kr 5 124 182,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 3140663

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 115 602,- Som sekundærbolig Kr. 4 239 286,-

Borettslag
Borettslag: Møllehjulet Borettslag, Orgnr: 994483781

Borettslaget består av 177 andelsleiligheter, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune. Første innflytting skjedde i 2009. Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette. Møllehjulet Borettslag har ingen ansatte.

STYRET
Styret kan kontaktes på e-post mollehjulet@styrerommet.no. Du kan også komme i kontakt med styret via Vibbo.no.

VIBBO
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon.

INDIVIDUELL NEDBETALING AV FELLESGJELD (IN)
I løpet av 2023 ble det foretatt innbetalinger på IN-ordningen. Innbetalingene ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Innbetalt andel fellesgjeld fra eiere øker årsresultatet, men øker ikke disponible midler. Se oversikt over disponible midler.

STYRETS ARBEID 2023-2024
Dette var et normalår, etter to-tre år med «Korona-drift». Driften går jo sin gang, ting skjer, noen flytter ut, noen flytter inn, teknisk utstyr trenger vedlikehold og vi får mange tilbakemeldinger og henvendelser fra beboerne. Vi merker godt at vi nå er over 10 år, og både tekniske installasjoner og det byggetekniske trenger til vedlikehold. Styret forventer at dette vil fortsette i 2024 og fremover.

Styret bruker VIBBO som kommunikasjonsplattform med beboerne, og opplever at terskelen for å ta kontakt med oss er blitt lavere - noe styret opplever som positivt. Der ligger også all informasjon om borettslaget slik at det også fungerer som borettslagets hjemmeside. I 2023 holdt vi en beboer orientering i bakgården der vi også serverte nystekte «sveler» til de fremmøtte. Vi planlegger et beboermøte på Teams i forbindelse med årsmøtet, dette for at beboer kunne komme med spørsmål rundt årsmøtet og til drift av borettslaget.

Årsmøtet i 2024 vil også bli et digitalt årsmøte. Erfaring fra de foregående årene viser at flere deltar på disse, enn det gjorde på de tradisjonelle årsmøtene før korona. Husk at så lenge avstemmingen pågår, er det mulig å stille spørsmål til styret inne i i det digitale møtet I 2023 overtok «Movel» den daglige driften av ladeanlegget for EL-bil. Movels tjenester innebærer månedlig fakturering av forbruk, førstelinjesupport, egen «min side for brukerne»,
og tilgangskontrollen til ladeboksene.

Som allerede nevnt, Borettslaget er nå over 10 år gammelt, og vi ser at det påløper jevnlig vedlikehold av tekniske installasjoner, noe vi nok også regne med fremover. I 2023 påløp det ekstra kostnader rundt utskifting av målere for varmtvannsforbruk og vi har installert  «Unloc», digitalt styrte dørlåser på alle inngangsdørene, som alle beboerne skal ha fått tilgang til. Videre krever ventilasjon, garasjeporter, brannvarslingsanlegg og heiser jevnlig tilsyn og vedlikehold. De kraftige regnværene i hadde på høsten gav oss også noen ekstra utfordringer. Kostnadene til dette er høyere enn det var de første 10 driftsårene.

Styret har gjennomført 12 styremøter og vi har i løpet av 2023 hatt fokus på:
- Renhold og søppelhåndtering
- Generelt ettersyn av bygningsmasse og teknisk utstyr
- HMS - Vakthold og vaktmestertjenester, postkasser og beboerlister ved inngangene
- Brudd på husordensreglene
- Fremleie og eierskifte
- Dyrehold - Kommunikasjon med beboerne
- Oppfølging av uteområdene
- Sentralvarme, røropplegg følges opp. ventilasjonsanlegg vedlikeholdes og luftfilter byttes
- Full gjennomgang av brannvarslingssystemet vårt
- Oppfølging av garasjene, byttet motorer for garasjeporter
- Byttet styringsenheter på to av heisene
- Videre byttes det fortløpende lysarmatur i fellesområdene, røropplegget følges opp og gårdsrommet vedlikeholdes.
- Samarbeid med forretningsfører, oppfølging av økonomien med regnskap og budsjett

VEDLIKEHOLDSHISTORIKK
2023: Utskiftning av vannmålere
2022: Vedlikehold ventilasjonsanlegg og heis
2020: Oppussing inngangspartier og oppganger
2019: Oppussing oppganger
2018: Ferdigstillelse gårdsrom
2016: Alt utvendig treverk er grunnet og malt og alle håndløpere på balkonger og fellesområder er skiftet ut.
2015: Oppgradering av gårdsrom
2014: 5-års befaring og vedlikehold av gårdsro
2009-2012: Diverse arbeid etter ettårsbefaringen

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.
 
Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

Forkjøpsrett
Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter.

Diverse
Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-4198 kan sees hos megler.

Pågående saker i nærområdet:

Saksnummer: 201715801 - Reguleringssak
Turbinveien 2 - 4 - Vedtatt detaljregulering - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning - S-5139
Detaljregulering i Turbinveien 2 - 4 er vedtatt
Bystyret vedtok 15.12.2021 å omregulere Turbinveien 2-4 fra forretning, kontor og spesialområde for bevaring til undervisning (høyskole), kontor, bevertning og spesialområde for bevaring. Bystyret tillater et punkthus på 10 etasjer i vest, et lavere bygg på 3 etasjer i midtpartiet, bevaring av administrasjonsbygget og et bygg på 2 etasjer over takhagen. Deler av gangveien og trappeforbindelsen i vest skal oppgraderes. Det blir ny trappeforbindelse i øst.
Les mer om saken på Oslo Kommune sin hjemmeside: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201715801

Saksnummer: 201904699 - Reguleringssak
Turbinveien 28 - Detaljregulering - Regulering til bevaring - S-5141
Detaljregulering av Turbinveien 28 er vedtatt
Bystyret vedtok 26. januar 2022 å omregulere Fyrhuset i Turbinveien 28 fra boliger, kontorer, forretninger, bevertning og verksted til tjenesteyting (forsamlingslokale), kontorer, bevertning, industri og energianlegg (trafo). Vedtaket innebærer å bevare Fyrhuset. Hensikten med omreguleringen er å videreføre dagens bruk, og beholde Fyrhuset som et nærmiljøsenter og sted for kulturaktiviteter i Kværnerbyen.
Les mer om saken på Oslo Kommune sin hjemmeside: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201904699

- Enebakkveien 38 - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendring. Saksnr. 201702006.

Enebakkveien 69
- Saksnummer: 202304865 - Reguleringssak - Midlertidig forbud mot tiltak
- Saksnummer: 202303470. Riving av industribygg etter brann.
- Saksnummer: 200705311 - Planforslag til Politisk behandling
Forslagsstiller, Enebakkveien 69 AS, foreslår å omregulere Enebakkveien 69 i Kværnerbyen til boligbebyggelse. Hensikten med planen er å legge til rette for ny boligbebyggelse og transformere deler av eksisterende næringsbebyggelse til boligbebyggelse. Planforslaget legger også opp til delvis åpning av Alnaelva gjennom planområdet, og det er sikret gode bokvaliteter. Byantikvaren fremmer et alternativ 2 med den hensikt å sikre bevaring av større deler av eksisterende bebyggelse på vestsiden av elveåpningen. Plan- og bygningsetaten anbefaler alternativ 2.
Les mer på Oslo Kommune sin hjemmeside: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200705311&wfl=N&Dateparam=08/24/2023&sti=

- Arnljot Gellines vei 1 - Oppføring av boligblokk. Saksnr. 202011981.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 940 000,- (Prisantydning)
kr 1 153 363,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 093 363,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 481,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 102 844,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 111 094,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr selger (Kr.6 385)
Foto (Kr.5 500)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 313)
Innhenting av offentlige opplysninger (kart og reguleringsplan + ferdigattest) (Kr.1 626)
Markedspakke (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 093 363,-) (Kr.45 310)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Totalt kr. (Kr.107 434)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
15-24-0023

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sagene & Bjølsen Eiendomsmegling AS
EIE Ullevål & Sagene
Org. nr: 989734598
Maridalsveien 154 A
0461 Oslo
Tlf: 22 02 11 60

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Silje Muri

Saksbehandlere
Silje Muri
EIE Ullevål & Sagene
Eiendomsmegler
Mob: 97 57 04 10 / E-post: sim@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Turbinveien 1
For mer om objektet
Turbinveien 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: